قهوه فوری یا نسکافه چیست ؟




قهوه فوری اولین بار در ۱۸۹۰ توسط دیوید استرنج به ثبت رسید .
دانه های رست شده قهوه با درجه بندی ریز آسیاب می شوند، با فشار و بخار آب داغ دم آوری می شود و نتیجه قهوه ای غلیظ است که در مرحله بعد باید آب از قهوه جدا شود، بعد از آن به تکه های کوچک قابل حل در آب تبدیل می شود.

قهوه فوری به سه صورت تولید می شود:

۱- freeze-drying
۲- spray-drying
۳- agglomerated



۱- در روش freez drying قهوه در دمای -40 درجه منجمد می شود و به گرانول تبدیل می شود این گرانولها در دمای پایین و تحت فشار خشک می شوند، به علت دمای پایین و پروسه کند خشک کردن طعم و عطر قهوه حفظ میشود. قهوه فوری که از این روش تهیه می شود به نام گلد شناخته میشود، دانه های قهوه فوری گلد به راحتی بات انگشت پودر نمیشود.از کیفیت بالاتری برخوردار است و گران تر است. در تولید قهوه گلد معمولا از دانه سبز عربیکا و مرغوب استفاده می شود.

۲- در روش spray drying جریان هوای داغ باعث بخار شدن مایع قهوه دم شده می شود بعد از تحت فشار تبدیل به گرانول های ریز و گرد می شود.

 این قهوه فوری به علت ارزان بودن،کوتاه بودن زمان تولید و ریز بودن در تولید انبوه محصولات بر پایه قهوه(کافی میکس، کاپوچینو و...) استفاده می شود.

 ۳- در روش aggolomerated به قهوه spray dry دوباره رطوبت داده میشود تا پودر ریز اپری درای به هم بچسبد. این قهوه محبوبیت بیشتری نسبت به اسپری درای دارد و از عطر و طعم بهتری برخوردار است. این قهوه فوری را به نام کلاسیک می شناسند.

قهوه فوری کلاسیک به راحتی با فشار انگشت پودر می شود.

نسکافه



نسکافه نامی تجاری برای قهوه فوری است که توسط شرکت بزرگ نستله تولید می شود .
کلمه نسکافه از ترکیب Nestlé و café به وجود آمده است .
نسکافه در سال ۱۹۳۸ به بازار معرفی شد.
قهوه فوری (نسکافه) همان قهوه است پس از نظر خاصیتی تفاوتی با قهوه دمی ندارد .
نسکافه در دو نوع کلاسیک و گلد به بازار ارائه می شود .
نسکافه گلد از کیفیت بیشتری نسبت به نسکافه کلاسیک برخوردار است .
نسکافه به دلیل نحوه تهیه ساده ی آن طرفداران زیادی دارد اما طعم آن با قهوه دمی متفاوت است .
از نظر میزان کافئین نیز قهوه فوری و قهوه دمی تا حد زیادی شبیه به هم می باشند.
نکاتی در مورد قهوه فوری
نسکافه انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می کند .
نسکافه همانند قهوه به عملکرد مغز کمک کرده و باعث بالا رفتن تمرکز می شود .
نسکافه استرس و افسردگی را از بین می برد .
اکثر خواص انرژی آور نسکافه به دلیل کافئین موجود در آن است. 
مصرف زیاد کافئین عوارضی را نیز به همراه دارد. 
در مصرف قهوه و نسکافه باید تعادل را رعایت کرد.