قهوه ساز دمی



قهوه ساز های دمی به تعداد زیادی تقسیم میشوند که ما در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:


فیلتر پارچه ای



یکی از اقسام متود دم آوری قهوه های نسل سوم به وسیله دستگاهی به نام فیلتر کافی است که این فیلتر دلیلی بر قهوه ای غلیظ و صاف و با عطر بالا است.
قهوه ای که با فیلتر پارچه ای دم آوری میشود زلال تر از فرنچ پرس و غلیظ از فیلتر پارچه ای است. از فیلتر پارچه ای میتوان برای دم آوری قهوه با پوراور استفاده نمود.
هر عدد فیلتر پارچه ای به اندازه یک بسته 100 عددی فیلتر کاغذی عمر میکند فقط کافی است بعد از هر دم آوری آن را آب بکشید و آن را آویزان کنید که خشک شود.

فیلتر کاغذی



بافیلترهای کاغذی، قهوه سبک ، زلال و با عطر کم خواهد بود چون فیلتر کاغذی روغن قهوه که حاوی عطر قهوه است را به خود جذب میکند . فیلتر کاغذی هم چنین از خروج ذرات ریز جلوگیری میکند. این فیلتر ها در کمکس ، دستگاهای برقی فیلتر خور و پور اور استفاده میشود.

فیلترهای فلزی



فیلتر فلزی تقریبا تمام ذرات ریز و روغن قهوه را عبور میدهد که باعث عطر بالای قهوه و غلظت زیاد آن میشود. بادی قهوه در این فیلتر ها بالاست.

تمیز کردن این فیلتر ها بسیار مشکل است و به راحتی فیلتر پارچه ای نیست.

کمکس



استفاده از این وسیله به سال 1941 میلادی باز میگردد. نسب به میزان آب مصرفی میزان قهوه و آب باید طبق جدول تناسب باشد..ایتدا قهوه را آسیاب کرده سپس فیلتر کاغذی را در دهانه کمکس(دستگاه قهوه ساز) قرار داده و قهوه را درون فیلتر میریزیم سپس به صورت دورانی آب جوش دمای حدود 93 درجه را از بالا به آرامی و آهسته بر روی قهوه میزیم تا قهوه طبق زمان مشخص عصاره گیری شود.
برای کمکس باید از درجه آسیاب مناسب استفاده نمود تا در زمان حدود 4 دقیقه دم آوری به پایان برسد اگر بیشتر از 4 دقیقه شد باید سایز آسیاب درشت تر شود . بهتر از آسیابهای دیسکی مخروطی یا مسطح جهت آسیاب کردن استفاده نمایید تا تعداد ذرات بسیار ریز را به حداقل برسانید و آسیاب یکنواخت تر باشد . زیرا ذرات ریز باعث تلخ تر شدن قهوه میشوند و به اصطلاح over extract میشود.

ایروپرس



این وسیله دم آوری قهوه نخستین بار در سال 2005 به بازار عرضه شد.این وسیله نسبت به وسیله های نسل جدید قهوه ساز قهوه ای غلیظ و سنگین تری میدهد. در قهوه های ساز های دمی طبق جدول تناسب میزان آب و قهوه باید مشخص باشد که در ایروپرس متفاوت است. به ازای 200 میلی لیتر آب بین 15 تا 18 گرم قهوه نیاز است.
قهوه تهیه شده با ایروپرس اسیدیته پایین و تلخی خیلی کمی دارد.
درهر دقیقه میتوان بین 1 تا 3 فنجان قهوه با ایروپرس تهیه نمود.
ایروپرس مناسب برای مسافرت است و شستشوی آن بسیار راحت است

سایفون



سایفون یا وکیوم یکی از روش های دم کردن قهوه است که در سال 1827 میلادی توسط پروفسور نورنبرگ آلمانی ابداع شد. طبق متن بالا در تمام دستگاه های قهوه ساز دمی یک اصول خاصی رعایت میشود که طبق جدول زمان بندی میزان مصرف آب و قهوه نیز مشخص میگردد. نسبت قهوه به آب در سایفون 1 به 16 میباشد، به طور مثال برای 28 گرم قهوه 450 میلی لیتر آب نیاز است