قهوه



Affogato: بستنی (معمولا" وانیلی) که معلق در یک شات اسپرسو است.

Acidity: ترشی مطبوع قهوه است، که معمولا" به عنوان Brightness و liveliness هم بیان می شود که نشان دهنده طعم و عطر بالای قهوه است.

این عمل باعث می شود که اسیدیته قهوه پائین بیاید و بادی (Body) قهوه افزایش یابد.

American Roast : امریکن رست یا City roast به قهوه با رنگ قهوه ای تیره گفته می شود که دارای عطر و اسیدیته بالایی می باشد و به صورت سنتی در آمریکا محبوب بوده است.

Americano : یک شات اسپرسو و 90 میلی لیتر آب داغ می باشد.

Arabica : اولین گونه و با کیفیت ترین نوع قهوه است (Coffee arabica) که 70 % از تولید قهوه دنیا را به خود اختصاص داده است.

Aroma : عطری است که از قهوه آسیاب شده و یا از قهوه دم شده خارج شود.



Balance : به طعمی از قهوه اطلاق می شود که مشخصه ای از طعم در آن شاخص نباشد و همه عناصر به صورت متناسب در کنار هم باشند.شاخصه یک باریستای خوب در ایتالیا این است که قهوه Balance (متعادل) در کافه سرو نماید.

Blade : آسیابی است که در آن از تیغه ای شبیه پره برای آسیاب قهوه استفاده می کنند.

Burr Grinder : آسیاب قهوه است که از دو دیسک کوچک یا تیغه تشکیل شده و دقت بالا تری نسبت به آسیاب Blade دارد.

Cafe au lait : یک سوم قهوه و دو سوم شیر گرم زده شده می باشد.

Caffeine : ماده ای بی بو و تلخ که اجزای تشکیل دهنده قهوه است.

Cappuccino : از اسپرسو ، شیر زده شده و فوم شیر زده شده و فوم شیر تشکیل شده . فوم شیر باید مایکرو فوم (حبابهای بسیار ریز دارد) با 1 سانتی متر ضخامت باشد.

Crema : به فوم روی اسپرسو گفته می شود که کاراملی رنگ و غلیظ است.
Chemex : قهوه ساز های دریپ (قطره ای ) می باشد که بیشتر به ساعت شنی کلاسیک می باشد فیلتر این دستگاه ضخیم تر از ما بقی است و نسبت به سایر دریپر ها قهوه ای شیرین تر و متعادل تر می دهد.

Clean : زمانی که قهوه در طعم کافی قابل درکی داشته باشد از این اصطلاح استفاده می شود.

Cupping : روشی جهت ارزیابی قهوه است ، قهوه آسیاب شده را داخل فنجان می ریزند و آب روی آن می ریزند در این روش کارشناسان قهوه را با قدرت بیشتری داخل دهان می کشند تا به سرعت به پشت زبان برود و طعم ها کاملا " مشخص شوند ، با این روش علاوه بر اسیدیته ،شیرینی ، طعم ، ماندگاری در دهان و بادی خواستگاه یا( origin) دانه قهوه را هم تشخیص می دهند.

Decaffeinated: زمانی که 97% از کافئین قهوه از آن خارج میشود به آن دیکافئین یا بدون کافئین گفته میشود.

Degassing : یک پروسه طبیعی در رست قهوه تازه که سه مرتبه گاز دی اکسید کربن از آن خارج میشود یرای جلو گیری از اکسیدان شدن قهوه.

Doppio: اصطلاحی برای قهوه اسپرسو دوبل.
Doser: قسمتی از دستگاه آسیاب قهوه که اندازه مناسب پودر قهوه برای یک و دو شات اسپرسو را مشخص میکند.

Drip method : روشی برای درست کردن قهوه به صورتی آب گرم روی قهوه میگذرد.

Earthiness: یک تست خاص از قهوه سوماترا و کشور های هم نظیر که قهوه را در تماس با خاک مرطوب قرار میدهند برای طعم گرفتن.

Espresso Roast: یک سبک از رست قهوه که مدیوم رو به دارک به حساب میاد و به آن Full-city یا ونیز رست هم گفته میشود.

Extraction: استفاده از آب جوش برای بهبود عطر و طعم قهوه در زمین های قهوه که این امر میتواند است باعث قوی تر یا ضعیف تر شدن قهوه شود.

Flat white: اسپرسو همراه با یک لایه شیر خامه دار شده بر روی آن.

French Press: یک وسیله برای تهیه قهوه که پودرقهوه در پایین ان قرار میگیرد و یک فیلتر با یک اهرم آن را از آب جوش جدا میکند که می توان با پمپ کردن آن قهوه تهیه کرد.
Ferench Roast: به یک مدل از رست قهوه گفته میشود که بسیار تیره و دارک است.

Green Coffee: اصطلاحی برای دان قهوه رست نشده.

Hulling: در اصطلاح به زمانی گفته میشود که پوسته قهوه را قبل از این که کاملا سفت شود از آن جدا میکنند.

Italian Roast: معمولا این مدل از دان قهوه دارای رنگ قهوه ای تیره و قهوه ای سنگین و طعم تلخ و شیرین است, ولی اگر رنگ این قهوه به سیاهی برود طعم آن نیز به سمت سوختگی میرود.

Latte: یک شات اسپرسو همراه مقدار سه برابر آن شیر خامه ای شده.

Macchiato: یک شات اسپرسو رنگ دار شده یا همراه با مقدار بسیار کم شیر خامه دار شده.
Mandheling: معروف ترین قهوه سوماترا و اندونزی.

Micro lot: قهوه ای فقط از یک مزرعه یا یک جای مخصوص از یک مزرعه قهوه.

Mocha: یک شات اسپرسو همراه با سیروپ شکلات و شیر خامه دار شده.

New Crop: به اصطلاح به قهوه ای گفته میشود که به محض برداشت محصول و زمانی که کاملا قهوه تازه است رست داده میشود.

Latte: یک شات اسپرسو همراه مقدار سه برابر آن شیر خامه ای شده.

Portafilter: در دستگاه های قهوه ساز یک دسته چوبی، پلاستیکی یا فلزی وجود دارد که فیلتر قهوه در آن قرارمیگیرد و درون گروپ نگه داشته میشود.
Mandheling: معروف ترین قهوه سوماترا و اندونزی.

Micro lot: قهوه ای فقط از یک مزرعه یا یک جای مخصوص از یک مزرعه قهوه.

Mocha: یک شات اسپرسو همراه با سیروپ شکلات و شیر خامه دار شده.

New Crop: به اصطلاح به قهوه ای گفته میشود که به محض برداشت محصول و زمانی که کاملا قهوه تازه است رست داده میشود.

Latte: یک شات اسپرسو همراه مقدار سه برابر آن شیر خامه ای شده.

Portafilter: در دستگاه های قهوه ساز یک دسته چوبی، پلاستیکی یا فلزی وجود دارد که فیلتر قهوه در آن قرارمیگیرد و درون گروپ نگه داشته میشود.
Pulping: پروسه جدا کردن پوسته و دانه قهوه از هم.

Pump Machine: دستگاه قهوه ساز دارای یک پمپ برای رساندن آب به دمای مورده نیاز برای تولید قهوه است.

Quakers: به قهوه هایی گفته میشود که خوب رست نشده و بسیار کم رنگ هستند.

Redeye: به یک لیوان قهوه دم کرده همراه با اسپرسو گفته میشود.

Roast: دان قهوه که سبز و بسیار محکم است را در حرارت گرم میکنند تا پخته شود و به عطر و طعم مورد نظر برسد.

Robusta: در ارتفاعات کم کشت میشود و درختان آن پر محصول است و دارای کیفیت کمتری نسبت به اربیکا دارد و دارای بادی قوی است و معمولا در قهوه های ارزان و فوری استفاده میشود.
Seasonal Coffee: یک مدل از دان قهوه است که در زمان متفاوتی از سال در منطقه ای مخصوص کشت میشود که قهوه خاصی است و بسیار کم و محدود است.

Shot: مقدار کمی از اسپرسو که معمولا براییک نفر از دو انس بیشتر نمیشود.

Single-orgin coffee: معمولا دارای گلدان جدا هستند و در قسمت شمالی زمین کشت میشد و این قهوه را بلند نمیکنند و از یک کشور و یک منطقه است.

Specialty Coffee: به قهوه ای گفته میشود که کیفیت بالایی دارد و در نقاط کمی از دنیا کشت میشود و در اختیار عموم قرار ندارد.

Striclty hard bean: یک قهوه رده بالا و با کیفیت که در ارتفاعات آمریکای مرکزی کشت میشود.

Tamper: یک وسیله برای فشرده و محکم کردن قهوه درون کروپ قهوه.