قهوه سبز

 قهوه سبز در مقایسه با نوع بو داده آن سطح بیشتری از اسید کلروژنیک را دارا می باشد.دانه قهوه سبز متابولیسم را از طریق عملکرد اسید کلروژنیک تحریک می کند این ماده همزمان با تحریک کبد برای چربی سوزی از آزاد شدن گلوکز در گردش خون نیز جلوگیری می کند.به جای ذخیره چربی بدن از آن به عنوان سوخت استفاده می کند چرا که قند خون در دسترس کاهش می یابد .کلروژنیک اسید قابلیت بدن را جهت ذخیره چربی کاهش می دهد.

نظرهای آکادمیک درباره قهوه سبز:

– دانشگاه جان هاپکینز (JHU) در تحقیقات خود پیرامون قهوه سبزاعلام کرده است که مصرف منظم قهوه سبز میزان چربی کبد را کاهش می دهد و در درمان کبد چرب موثر است.

– انجمن شیمی آمریکا(ASC) پس از تحقیق اخیر خود بر روی ۱۶ نفر که بین ۲۲ تا ۴۶ سال داشتند،اعلام کرد که مصرف قهوه سبز می تواند در طول ۲۲ هفته ۱۰٫۵% درصد وزن بدن و یا ۱۷% از چربی بدن را کاهش دهد.

– انجمن دیابت آمریکا(ADA) مصرف قهوه سبز را برای دیابت مفید دانسته است.

مزایای سلامت آوری قهوه سبز:

– حفظ قند خون در شرایط سالم

– کاهش فشار خون

– بهبود عملکرد قلبی-عروقی

– خواص آنتی اکسیدانی که ضد سرطان است.

– حذف رادیکال های آزاد از بدن به میزان دو برابر چای سبز و انگور.

*** بهترین زمان مصرف قهوه سبز قبل از صرف صبحانه است.

روش مصرف قهوه سبز:

دانه : ۱۰ گرم دانه قهوه سبز را در ۱۵۰ میلی لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. پس از سرد شدن آن را صاف نموده  و میل کنید.

پودر : ۸ گرم پودر قهوه سبز را درون آب جوش بریزید و به آن ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا به اصطلاح دم بکشد و بعد میل کنید. برای سهولت در صاف نمودن می توان از فرنچ پرس یا پور اُور استفاده کرد.

با انجام همین عمل ساده شما در تمام طول روز هم از انرژی و کارایی بیشتر بر خوردار خواهید بود و هم از فواید قهوه سبز بهره مند می شوید. دوستان عزیز توجه داشته باشید که خوردن صبحانه در این رژیم غذایی الزامی است.چرا که با خوردن صبحانه میل کمتری به خوردن خوراکی های میان وعده پیدا می کنید.

نکته های مهم درباره قهوه سبز:

هر خوراکی به تناسب فواید خود دارای مضراتی نیز هست. اما نوشیدن قهوه سبز به میزان مناسب که پیش از این ذکر شد ضرر خاصی ندارد. اما توصیه می شود در بیماران قلبی ،خانمهای باردار و زمان شیردهی پیش از مصرف با پزشک مشورت شود.

قهوه سبز در مقایسه با داروهای شیمیایی برتری بسیاری دارد،چرا که عوارض داروهای شیمیایی را ندارد.

دانه قهوه پس از چیده شدن در مزرعه رنگ سبز دارد اما به علت داستن آب هنوز قابل استفاده نیست.باید مدتی استراحت کند تا خشک و تقریبا ترد شود.دانه قهوه در این حالت به رنگ خاکی است.

قهوه سبز طعم دار

قهوه سبز با طعم هل

خواص هل

– بهبود عمل هضم غذا

– تسکین کولیت

– تسکین سوء هاضمه

– تسکین نفخ

– تسکین حالت تهوع

– تسکین بی حالی

– مقابله با ترشح زیاد اسید معده

– خواص گرما بخش و انرژی زا

– بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته

– تسکین اظطراب و نگرانی

– رفع افسردگی

– تقویت کلیه ها

ترکیب هل با قهوه علاوه بر حذف بوی نا متعارف و بهبود طعم قهوه سبز خواص خود را نیز در قالب یک نوشیدنی فراهم می آورد.

قهوه سبز با طعم دارچین

خواص دارچین

– اثرات ضد ویروسی

– تقویت سیستم ایمنی

– موثر در درمان دیابت نوع دو

– سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز آهن و کلسیم

– سرشار از فیبر

– تعدیل اثرات منفی خوراکیهای پر چربی

ترکیب دارچین و قهوه سبز در لاغری بسیار مفید است و طعم و عطر مناسبی را فراهم می کند.

قهوه ترک

قهوه ترک به شیوه خاصی از آماده سازی قهوه ااطلاق می شود و معمولا رست(بو دادن)آن روشنتر از رستهای دیگر است و مانند آرد آسیاب می شود.و بر خلاف تفکر عده ای از مردم محصول کشور ترکیه نمی باشد.

روش تهیه قهوه:

[highlight]زیاد جوشاندن قهوه باعث می شود که قهوه مزه نا مطبوع سوختگی یا جوشیدگی بگیرد.میزان آب سرد مورد نیاز را می توان از روی تعداد فنجانهای قهوه مورد نیاز تعیین کرد(هر فنجان تقریبا ۹۰ میلی لیتر)و به ازای هر فنجان آب بین یک تا دو قاشق چای خوری قهوه نیاز است.معمولا قهوه و شکر را از ابتدا درون قهوه جوش نمی ریزند بلکه آنه را به آب اضافه می کنند.[/highlight]

به صورت سنتی قهوه جوش از مس ساخته می شود و دسته ای چوبی دارد با این وجود از دیگر فلزات همچون آلومینیوم به همراه پوششی نچسب نیز برای ساخت جذوه استفاده می کنند.برای جوشاندن قهوه از حرارت نسبتا کم استفاده می شود تا قهوه فورا به جوش نیاید.

نوشیدن قهوه ترک:

قهوه ترک در حالی که بسیار داغ است نوشیده می شود ومعمولا با یک لیوان آب سرد سرو می شود تا دهان تازه شود و طعم قهوه بهتر حس شود.به صورت سنتی در کنار قهوه ترک راحت الحقوم نیز سرو می شود.در جنوب شرقی و سواحل مدیترانه ترکیه ممکن است مغز پسته نیز به قهوه اضافه شود.

تمام  ذره های قهوه که در قهوه جوش موجود است درون فنجانها ریخته می شود اما همه آنها خورده نمی شود

نکته هایی در مورد مصرف قهوه ترک:

– شکر را هنگام درست کردن قهوه اضافه نمایید نه هنگام سرو کردن آن

– زمان مناسب نوشیدن قهوه ترک ابتدای روز و بعد از غذا می باشد.

– بهتر است بعد از صرف قهوه کمی آب بنوشید

– هنگام نوشیدن قهوه عجله نکنید چون به هنگام سرو بسیار داغ است.

– معمولا یک سوم انتهای فنجان پودر قهوه ته نشین می شود که نباید آن را میل کنید.

قهوه فرانسه

همانطور که در انواع نوشیدنی ها    هم خواندیم قهوه فرانسه نوعی از انواع قهوه می باشد که در نوع آسیاب و نحوه ی دم کردن با دیگر قهوه ها متفاوت است

قهوه فرانسه را زیاد آسیاب نمیکنند به این دلیل که بتوان در هنگام رد کردن از صافی پودر قهوه را نگه داشته و قهوه عبور کند

آسیاب قهوه فرانسه از قهوه ترک و اسپرسو درشت تر می باشد

قهوه فرانسه از نظر میزان کافئین از قهوه ترک کمتر و از قهوه اسپرسو بیشتر است

قهوه فرانسه را با دستگاه هایی همچون فرنچ پرس و پور اور به راحتی میتوان تهیه نمود و از آن لذت برد

نکات مهم در تهیه هر قهوه ای نوع آسیاب ، نوع دم کردن و قهوه دانه مصرف شده آن است .

در قهوه فرانسه نیز یک آسیاب خوب با قهوه دانه مرغوب بسیار مهم است .

انتخاب قهوه دانه در درست کردن قهوه بسیار مهم است استفاده از قهوه دانه ای مرغوب به طعم و عطر قهوه شما می افزاید .

قهوه دانه قهوه فرانسه :

قهوه دانه قهوه فرانسه بهتر است ترکیبی از قهوه دانه های ربوستا و عربیکا باشد و میزان پخت قهوه دانه قهوه فرانسه به طور معمول مدیوم می باشد.

آسیاب قهوه فرانسه باید به اندازه دانه های شکر باشد .

طعم قهوه فرانسه :

قهوه ی فرانسه به دلیل نوع آسیاب آن و قهوه دانه مدیوم رستی که در آن استفاده میشود طعمی لایت و ملایم دارد .
قهوه فرانسه را می توان با شیر یا شکر سرو کرده و از طعم آن لذت برد

قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو به قهوه ای گفته می شود که تحت فشار آب ۹۰ درجه بر روی قهوه با اسیاب مناسب قهوه اسپرسو در دستگاه های اسپرسو ساز تهیه میشود .
حجم قهوه اسپرسو ۳۰ میلی لیتر می باشد.
کرمای این قهوه بر روی آن قرار دارد .
قهوه اسپرسو قهوه ای ایتالیایی میباشد .
قهوه اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی های قهوه است که میتوان با کم یا زیاد کردن حجم یا افزودن موادی همچون شیر ، خامه ،شکلات و افزودنی های دیگر نوشیدنی های مختلفی را تهیه کرد .
قهوه اسپرسو
قهوه اسپرسو از ۳ بخش تشکیل می شود .
بخش اول کرما:کرمای یک قهوه اسپرسو ایده آل باید رنگی طلایی داشته باشد و قابل ترمیم باشد .
بخش دوم بادی: طعم عمومی قهوه در این قسمت می باشد .
بخش سوم هارت: عصاره قهوه اسپرسو در این بخش است و تمامی طعم های ترشی ،شیرینی ،تلخی و شوری را دارد.
یک اسپرسوی خوب باید در تمام ۳ بخش بالا ایده آل باشد .
داشتن یک کرمای خوب در قهوه اسپرسو بسیار مهم است .
هر چه قهوه در فضای بسته تری تهیه شود عصاره بیشتر و کرمای بیشتری دارد .
یکی از دلایل مرغوبیت نسپرسو فضای بسته تهیه قهوه آن است .
یکی دیگر از نکات مهم در قهوه اسپرسو استفاده از قهوه دانی مرغوب است .
قهوه دانه قهوه اسپرسو باید ترکیبی از قهوه دانه عربیکا و ربوستا باشد تا نوشیدنی ما طعمی لایت داشته باشد .
هرچه از قهوه دانه تازه تری استفاده شود کرمای بیشتری در نوشیدنی اسپرسو خواهید داشت .